BUSCAR
NOTICIAS
Turismo en el Garraf
playa, montaña y bici todo el año
registrar
Mobilitat Sostenible i Segura a Sitges
Mobilitat Sostenible i Segura a Sitges
Fecha publicación:  09/10/2013
Autor:  Toni Ranchal

Sitges celebra Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una pedalada i bus urbà gratuït

Si els participants de la Pedalada haguessin realitzat el recorregut en cotxe s'hauria emès a l'atmosfera 193'44 grams d'òxid de Nitrogen i 16'12 grams de partícules tòxiques inorgàniques.

Sitges ha celebrat diumenge la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb dues propostes: una pedalada ecològica i amb la gratuïtat del servei de bus urbà. Sota el lema "Aire net. Fes el pas", la pedalada va reunir 52 persones que van recórrer 6'2 quilòmetres pel camí pedalable dels Colls Miralpeix. Tots els ciclistes van finalitzar un recorregut més esportiu, dinàmic i exigent que el Passeig de la Ribera, però que va ser apte per a participants de totes les edats. Un dels objectius de la Regidoria de Medi Ambient era donar a conèixer aquest tram, que ha estat millorat darrerament i que forma part d'un projecte que uneix els municipis de Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes amb un camí pedalable. 

Si el mateix recorregut s'hagués fet en cotxe, les conseqüències mediambientals haguessin estat ben diferents. Amb aquest acte de conscienciació ambiental s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 193'44 grams d'òxid de Nitrogen (NOx), que faciliten la destrucció de la capa d'Ozó i formen part tant de la pluja àcida com del núvol de contaminació que es forma a sobre de les ciutats (smog). També s'ha evitat l'emissió de 16'12 grams de partícules tòxiques inorgàniques (PM10) que són especialment nocives per a la salut, contribuint a que es generin malalties respiratòries. A més, aquestes partícules poden contenir algun compost orgànic cancerigen.  

La regidora de Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Elena Redondo, ha valorat positivament la pedalada i el canvi de recorregut proposat perquè “tot i que inicialment havíem marcat els 10 anys d'edat mínima per a participar-hi han vingut ciclistes més petits que l'han desenvolupat sense problemes. És important la conscienciació sobre l'estalvi en les emissions de gasos contaminants perquè entre tots podem afavorir a mantenir el nostre món més net i saludable”.

La pedalada va finalitzar amb el sorteig d'un monocicle, cedit per Motos Viñola.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura també es va celebrar diumenge amb la gratuïtat de l'autobús urbà. L'objectiu era que els ciutadans coneguin les possibilitats d'aquest mitjà de transport, a l'hora que es consciencia la població que cal avançar en la utilització de serveis de transport públics, per disminuir la presència de cotxes al municipi. El transport compartit és un element indispensable per frenar el canvi climàtic i la contaminació ambiental.

 

fuente: http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=43333490

www.000webhost.com