BUSCAR
NOTICIAS
Turismo en el Garraf
playa, montaña y bici todo el año
registrar
Noves mesures de seguretat a les marxes catalanes
Noves mesures de seguretat a les marxes catalanes
Fecha publicación:  17/02/2014
Autor:  Toni Ranchal

Durant aquests mesos d’hivern s’han celebrat diverses reunions entre el Servei Català de Trànsit (SCT), Mossos d’Esquadra i Federació Catalana de Ciclisme per acordar una sèrie d’ajustos necessaris per portar a terme les marxes cicloturistes a casa nostra.

L’objectiu és incorporar mesures per afavorir la seguretat dels participants. Amb la diferència de nivells que hi ha entre els ciclistes i la separació entre el cap i la cua del pilot, molts cops els que gaudeixen de la seguretat per part de Mossos són els primers i la resta només tenen l’assistència per part dels voluntaris propis de les organitzacions.

S’han portat a terme reunions amb les quatre territorials de Trànsit i responsables de Mossos de cada zona on s’han posat sobre la taula les preocupacions de tots envers aquests tipus de cites. S’ha acordat que es faran canvis a les marxes per treure en la mida del possible la seva competitivitat al no poder, a diferència de les curses, oferir la seguretat que existeix en aquestes amb carreteres amb trànsit totalment tancat.

En cap cas els responsables del SCT i Mossos volen fer cumplir el reglament de circulació “fil per randa” que implicaria velocitat molt controlada i reagrupaments a totes les marxes quan la distància entre el cap i la cua dels participants sigui molt gran. La qüestió és trobar solucions imaginatives per augmentar la seguretat dels ciclistes i fer que es respectin les normes al ser esdeveniments organitzats en carreteres obertes al trànsit.

Aquests canvis seran ja visibles a la primera cita de la temporada, la XXIII Marxa Cicloturista Terres de Vi i Cava que es celebrarà a Vilafranca del Penedès el diumenge 2 de març. Les novetats en aquesta marxa seran les següents:

- la sortida serà de tipus ampliada. Enlloc de donar una sortida conjunta a les 8:00 hores, els participants podran sortir lliurement entre les 7:30 i les 8:30 hores i hauran de seguir el recorregut marcat sota les indicacions de Mossos, Policies Locals i voluntaris de l’organització. D’aquesta manera, no es formarà un gran grup de sortida que en molts cops suposa un perill en carreteres estretes com són les del Penedès.

- el xip servirà com un control de sortida i arribada dels participants però no hi haurà llistats de temps.

- nou recorregut. Un dels problemes que hi ha amb els recorreguts llargs i curts és que, depenent el seu plantejament, hi ha un punt on els més ràpids d’un recorregut -i els vehicles que els acompanyen- sobrepassen als més lents de l’altre, generant-se molts cops situacions de perill. Per evitar-ho, en aquesta marxa hi haurà un recorregut linial comú per a tots passant per la ruta curta de 110 km inicialment proposada i que seguirà l’Alt de Font-Rubí, Sant Martí Sarroca, Sant Jaume dels Domenys, l’Alt de les Ventoses, Pla de Manlleu, Bonany, Alt de La Llacuna, Guardiola de Font-Rubí i Vilafranca. Un cop aquí, els que vulguin fer la ruta llarga, continuaran per Sant Martí Sarroca, Font-Rubí, L’Avellal i Guardiola de Font-Rubí, per arribar de nou a Vilafranca amb 146 km.

- una altra novetat, i que serà comuna a totes les marxes que es faran a Catalunya, serà que la patrulla que es fa càrrec de la seguretat el dia de la marxa tindrà un llistat amb les dades de tots els participants i els números de dorsal. Aquest llistat servirà perquè els Mossos facin la corresponent denúncia als participants que no respectin les normes del Reglament General de Circulació.

A tots els participants ja apuntats a aquesta marxa se’ls enviarà un correu informatiu amb totes aquestes novetats que també es publicaran a la seva web.

Des de la FCC apel.lem a tots els participants a tenir un comportament esportiu i respectuós respectant les normes de circulació i les indicacions dels cossos de seguretat i voluntaris per poder continuar gaudint d’un calendari de marxes com el que tenim a Catalunya aquests anys.

Nota important: degut al gran nombre de missatges que ens ha arribat, aclarir que les mesures enumerades anteriorment NO afectaran a totes les marxes del calendari. Segons el criteri de les autoritats i depenent de les característiques de cada marxa -nombre de participants, tipus de carreteres, informes d’anys anteriors…- el format serà un o altre, celebrant-se moltes cites com acostumaven a ser altres temporades.

fuente: http://cicloturismecat.wordpress.com/2014/02/13/noves-mides-de-seguretat-a-les-marxes-catalanes/

www.000webhost.com